Как да намалите разходите за печат в офиса?
Техника

Как да намалите разходите за печат в офиса?

апр. 8, 2024

Печатът в офиса е почти неизбежен, особено ако дейността ви е свързана със съхранението или предаването на голям набор от документи на хартиен носител. А дори и да не е така, регламентирането на отношенията с клиентите и изготвянето на различни анализи и справки често изискват печат.

Използването на принтер обаче може да формира голям ежемесечен разход, който с правилния подход подлежи на оптимизиране.

Научете как да намалите финансите за печат от екипа на онлайн магазин OK Office.

Избор на качествени устройства

Несъмнено всеки вид принтер се характеризира с определена ефективност, скорост на отпечатване и други особености.

За да оптимизирате средствата, които влагате в това направление от вашия бизнес, трябва да заложите на високоефективни и качествени принтери, които са устойчиви, имат голяма производителност, по-малка консумация на консумативи и следователно по-нисък разход за поддръжка и употреба. Повече за изборът на такива устройства може да научите тук.

Ефективност на консумативите

Освен висококачествени устройства, трябва да заложите и на подходящите консумативи, които да гарантират оптимална и безпроблемна работа. От OK Office дават следните съвети:

  1. Независимо дали се нуждаете от черно-бял или цветен печат, винаги се ориентирайте към тонери, които са оригинални или съвместими с конкретното устройство.
  2. Когато избирате тонери, обръщайте внимание на важните характеристики, като приблизителен брой копия.
  3. Залагайте на качествени тонери, защото те не само могат да оптимизират разходите за разпечатване, но и да осигурят по-високо качество на текстовото или снимковото съдържание, бърз печат, по-голяма яркост и минимални повреди на принтера.
  4. Избирайте по-висок клас копирна хартия – A и A+, която има по-гладка повърхност и ще се отрази не само върху количеството изразходвано мастило, но и върху представителността и отчетливостта на документа.

Това са някои от съветите, които могат да ви помогнат да оптимизирате средствата, които отделяте за консумативи от този вид.

Двустранен печат

Повечето принтери разполагат с възможността за настройване на двустранно разпечатване, при което ще спестите значително от закупуване на копирна хартия.

Проследяване на разходите

Съществуват различни приложения, които ви дават възможност за извършвате контрол в офиса, за да спестите средства в това направление. Чрез тях ще виждате колко отпечатани страници има, какво количество мастило е изразходвано и други.

Използвайте повече дигитални услуги

Ако разпечатването на документите не е належащо, може да заложите на облачни услуги, където да съхранявате всички важни носители на информация и при нужда да използвате. Това ще намали необходимостта от употреба на принтер и закупуването на голям брой консумативи и канцеларски материали, като тонер касети, копирна хартия и други.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *